Унаслідок масованого обстрілу Херсонщини загинули 16 людей, — Офіс генпрокурора (фото)

Унаслідок масованої атаки окупантів по Херсонській області загинули 16 мирних жителів. В Офісі генерального прокурора розпочали розслідування за фактом обстрілу армією РФ.

Про це повідомили в прес-службі відомства.

За даними слідства, зранку 3 травня російські війська почали масивно обстрілювати місто Херсон та населені пункти області. Станом на 16:30 через хаотичні обстріли та влучання снарядів по об’єктах цивільної інфраструктури в обласному центрі загинули 12 людей. Близько 22 — отримали травми різного ступеня тяжкості.

Окрім цього, вдень між селами Степанівка та Музиківка під ворожим обстрілом опинилася бригада енергетиків. Вони лагодили електромережі після чергових атак Росії, аби забезпечити людей світлом. Від отриманих травм троє працівників енергетичного підприємства загинули.

Вранці від обстрілу Дар'ївської громади області загинув чоловік. Обстріли тривають.

"За процесуального керівництва Херсонської окружної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України)", — повідомили в прокуратурі. 

Раніше ми писали, що близько 11 години ранку російські загарбники завдали удару по єдиному гіпермаркету, який працює в Херсоні. За попередніми даними, троє людей загинули. Згодом в ОВА повідомили, що рашисти найбільше гатили по центру та району залізничного вокзалу.

Нагадаємо, на вихідні в Херсоні тимчасово посилять комендантську годину. Вона триватиме цілодобово з 20:00 5-го травня до 06:00 8-го травня. Протягом цих 58 годин пересуватися та знаходитися на вулицях міста — заборонено. Також місто буде закрите на вʼїзд та виїзд.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.05.2023 17:58