Фото: Рixabay

Якою буде погода на початку червня: синоптик дав детальний прогноз

Погодні умови в останні дні травня та на початку червня очікуються досить стабільними — без різких коливань температури та значних опадів. Однак подекуди все ж очікуються помірні дощі. Температурний фон буде в межах норми, але в окремі дні в північних і західних областях очікується на 3-5°С нижче, ніж зазвичай у цей період.

Про це повідомив народний синоптик Ігор Кібальчич.

Прогноз погоди на кінець травня

У вівторок, 30 травня, у південній та східній частині країни (крім Одещини) очікуються дощі з грозами, вдень на крайньому заході також почнуться опади. У решті регіонів країни сухо. Температура повітря вночі +7…+12°С, у південних та східних областях +10…+15°С; вдень +20...+25°С, на півночі Лівобережжя — +17...+22°С.

У середу, 31 травня, вночі невеликі дощі можливі на крайньому сході та на Чернігівщині, вдень у центральних та південних областях пройдуть невеликі короткочасні дощі з грозами. Температура повітря вночі +10…+15°С, вдень +18…+23°С, на півдні до +26°С.

Якою буде погода у перші дні червня

У четвер, 1 червня, грози очікуються на півночі Лівобережжя країни, на решті України переважно без опадів. Температура повітря вночі +8…+13°С, вдень +18…+23°С.

У п'ятницю, 2 червня, в Україні буде переважно без опадів, лише у західних областях вдень місцями пройдуть невеликі дощі у супроводі гроз. Температура повітря вночі +10…+15°С, вдень +21…+26°С.

У суботу, 3 червня, дощі очікуються у західних областях, вдень також у північних та центральних регіонах. Можливі окремі грози та шквалисте посилення вітру. Температура повітря вночі коливатиметься в межах +11…+16°С, вдень +22…+27°С.

У неділю, 4 червня, в Україні опадів не очікується, лише вдень у західній частині пройдуть грозові дощі. Температура повітря вночі становитиме +8…+13°С, на півдні +12…+17°С; вдень +22...+27°С.

Нагадаємо, за прогнозами синоптиків, в Україні літо 2023 року буде з рекордними температурами"Гарне літо" в Україну прийде з другої половини червня. Цього ж місяця в країні очікуються найсильніші дощі та грози. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 30.05.2023 06:23