Ка-52. Фото: Вікіпедія

Яку кількість справних гелікоптерів Ка-52 має Росія: аналітики оприлюднили цифри

Щонайменше 25 робочих бойових гелікоптерів Ка-52 "Алігатор" є на озброєнні у Російської Федерації. Певну кількість повітряних суден окупанти випустили вже після повномасштабного вторгнення в Україну.

Відповідні цифри оприлюднила у соцмережі X OSINST-аналітика Tatarigami.

Після аналізу супутникових знімків російських аеродромів, де базуються вертольоти Ка-52, експерти дійшли висновку, що Росія має в наявності ще мінімум 25 "Алігаторів". Також на знімках було помітно, що деякі гелікоптери були виведені з ладу або пошкоджені.

За різними оцінками, до початку повномасштабного вторгнення РФ мала від 140 до 160 бойових гелікоптерів "Алігатор". Ще декілька одиниць були випущені після 23 лютого 2023 року.

Чим небезпечні Ка-52

Українські військові зазначають, що Ка-52 досі залишаються великою загрозою на полі бою. Ці гелікоптери здійснюють розвідку місцевості та координацію авіації. Вертоліт здатен вражати броньовану і неброньовану техніку, живу силу і повітряні цілі на полі бою.

Нагадаємо, за даними Генштабу, станом на 18 листопада українські військові знищили 324 гелікоптери Російської Федерації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.11.2023 13:22