Міністр оборони Південної Кореї Сін Вон-сік. Фото: Yonhap

Яку кількість зброї Кім Чен Ин вже передав Путіну: Південна Корея озвучила нові дані

У Північній Кореї на повну потужність працюють заводи з виробництва боєприпасів, щоб постачати зброю до Росії в обмін на харчі та інші товари першої потреби. На сьогодні КНДР вже відправила до країни-агресора майже 6,7 тисячі контейнерів зі зброєю.

Про це повідомив міністр оборони Південної Кореї Сін Вон-сік, пише Yonhap.

"У той час, як збройові заводи Північної Кореї працюють на 30% потужності через нестачу сировини й енергії, деякі заводи працюють на повну потужність, які в основному виробляють зброю і снаряди для Росії", зазначив Сін.

Вказується, що КНДР вже відправила до Російської Федерації близько 6,7 тисячі контейнерів від моменту зустрічі північнокорейського лідера Кім Чен Ина і президента РФ Володимира Путіна у вересні минулого року. 

"Цієї кількості достатньо, щоб розмістити приблизно три мільйони артилерійських снарядів калібру 152 мм або 500 тисяч артилерійських снарядів калібру 122 мм", йдеться у повідомленні.

Сін додав, що в обмін на постачання зброї до Росії Північна Корея, схоже, отримує продовольство та інші товари першої потреби, а також сировину та деталі, які використовуються у виробництві зброї.

Передбачається, що обсяг контейнерів з Росії до Північної Кореї цьогоріч буде приблизно на 30% більшим, ніж той, який відправлявся з Північної Кореї до Росії за цей період, зазначив він.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський заявив, що є докази використання російськими окупантами артилерійських снарядів та ракет виробництва Північної Кореї. Це свідчить про те, що Росія вже не має тієї кількості зброї, як на початку повномасштабного вторгнення в Україну.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 27.02.2024 13:18