Фото: ssu.gov.ua

Скільки ракет КНДР Росія вже випустила по Україні: дані СБУ

Війська країни-агресора випустили по Україні понад двадцять північнокорейських ракет, які призвели до загибелі щонайменше 24 осіб, більше сотні людей отримали тяжкі поранення. Йдеться про балістичні ракети типу Hwasong-11 (KN-23/24), які виробляються на території КНДР.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Зазначається, що один із перших фактів застосування Росією балістичних ракет КНДР зафіксовано 30 грудня 2023 року під час обстрілу Запоріжжя. 

Наступний удар такими ракетами рашисти здійснили на початку січня цього року по багатоквартирному будинку у Києві. Тоді від ворожої атаки загинуло четверо мешканців столиці, ще понад п'ятдесят людей зазнали поранення.

За даними СБУ, рашисти вдарили балістикою КНДР по житлових будинках п’ятьох прифронтових селищ Донеччини, що призвело до загибелі 17 мирних жителів.

Також російська авіація випустила північнокорейські ракети по приватних оселях мешканців Харкова, що призвело до загибелі трьох цивільних громадян. Ще понад шістдесят харків’ян отримали тяжкі поранення.

Наразі всі ці факти документуються слідчими Служби безпеки у межах кримінальних проваджень за двома статтями Кримінального кодексу України: 

  • ⁠ст. 111-2 (пособництво державі-агресору);
  • ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни).

Працівники СБУ проводять комплексні заходи для встановлення всіх обставин злочинів та притягнення винних до відповідальності. Серед іншого, встановлюються логістичні маршрути постачання озброєння КНДР на територію Росії.

Нагадаємо, окупанти двічі використали проти України експериментальні ракети "Циркон". Одна з ворожих цілей упала в Дніпровському районі столиці, а інша — у Вишневому під Києвом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.02.2024 13:34