Фото: Офіс президента України

Зеленський повідомив, скільки артснарядів КНДР могла передати Росії

Україна має докази використання російськими окупантами артилерійських снарядів та ракет виробництва Північної Кореї. Це свідчить про те, що Росія вже не має тієї кількості зброї, як на початку повномасштабного вторгнення в Україну.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час прес-конференції "Україна. Рік 2024".

"Те, що передавала Північна Корея Росії, так вона передавала і буде передавати. Ми знаємо їх обʼєми артилерії, до речі часів радянського союзу. Ми знаємо скільки вони їм передали. Десь півтора мільйона артилерійських снарядів, скільки ракет — невідомо. Вони їх використовували — це факт", — зазначив глава держави.

Він наголосив, що той факт, що країна-агресорка обстрілює Україну іранськими та північнокорейськими боєприпасами, свідчить про те, що для Росії 2024 рік є переломним у війні.

"Якщо Росія береться за іранські "шахеди", за північнокорейські ракети, за їх радянську артилерію, це говорить про те, що для них цей рік також переломний", — додав президент.

Нагадаємо, раніше Служба безпеки знайшла підтвердження того, що РФ під час повітряних атак на цивільну інфраструктуру України застосовує далекобійні ракети Північної Кореї. Йдеться про балістичні ракети типу Hwasong-11 (KN-23/24), які виробляються на території КНДР. За даними слідства, російські війська випустили по Україні понад 20 таких ракет.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.02.2024 02:06