Фото: defence-ua.com

Яку територію Чорного моря повинні деокупувати ЗСУ: роз'яснення військового

Станом на 27 лютого 25 тисяч квадратних кілометрів українського Чорного моря є сірою зоною. Туди не заходять кораблі Росії, побоюючись знищення.

Таку заяву зробив командувач Військово-Морських Сил Збройних Сил України віце-адмірал Олексій Неїжпапа.

Військовий заявив, що зона, в яку не заходять ворожі літаки, це площа територій Одеської та Харківської областей разом узятих.

Також командувач зазначив, що загальноекономічна зона України в Чорному морі, яку потрібно звільнити, становить понад 70 тисяч квадратних кілометрів.

"У перші дні широкомасштабного вторгнення ми бачили російських загарбників неозброєним оком у морі неподалік Одеси, а зараз вони вже не підходять до контрольованих нами берегів", — додав Неїжпапа.

Він запевнив, що Збройні Сили України обов’язково продовжать звільнення окупованих територій як на суходолі, так і в морі. 

"Втім, завдяки стійкості українських воїнів та допомозі наших західних партнерів, ми без сумніву переможемо російського агресора, повернемо тимчасово окуповані території на землі та в морі. 2022 — був роком незламності, а тепер настає рік відплати — який вселяє впевненість у Перемозі!" — сказав військовий.

Раніше повідомлялось, що російські загарбники можуть найближчим часом здійснити черговий обстріл України. На бойове чергування у Чорне море виведено один ворожий ракетоносій з чотирма "Калібрами".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.02.2023 13:41