Янукович наполягає на своїй участі в судах проти нього

10 СІЧНЯ 2018 13:57

За словами адвоката екс-президента Віктора Януковича Віталія Сердюка, колишній глава держави знову хоче брати участь на засіданнях в суді в справах проти нього, а також повністю готовий відповісти на будь-які запитання, передає TrueUA з посиланням на «112 Україна».

Сердюк зазначив, що адвокати проводять роботу зі свідками закордоном. Крім того, за його словами, Оболонський суд був про це письмово повідомлений. «Сьогодні (10 січня, - ред.), як ми письмово повідомляли про це суду, ми ще працюємо по виконанню його доручення по свідках, працюємо закордоном, а завтра немає можливості з'явитися, оскільки будемо оскаржувати в Апеляційному суді незаконне рішення про нашу заміну у справі Майдану на адвокатів Центру безкоштовної правової допомоги. Про ці обставини суд був письмово повідомлений, тим більше ці причини є поважними. Зараз розробляємо фактичні обставини, які будуть визначені в якості доказів», - додав він.

Віталій Сердюк наголосив на тому, що зараз вони знаходяться на території РФ, де працюють із співгромадянами, які переслідуються в Україні з політичних мотивів, ось чому не мають можливості особисто потрапити в Україну, проте виявляють бажання виступити в суді в якості свідків.

Адвокат екс-президента додав, що зустрічався з Януковичем, позиція колишнього президента залишається незмінною: він вимагає забезпечити свою участь в суді за допомогою відеоконференції.

Варто зазначити, що сьогодні, 10 січня, на засідання у справі про держзраду Януковича не з'явився захист обвинуваченого. Суд прийняв рішення про перерву в засіданні до 10:00 17 січня.

Політика, 10.01.2018 13:57