Японські фахівці збираються виростити гібрид людини і тварини

01 СЕРПНЯ 2019 22:14

Вчені на чолі з професором Хиромицу Накауті, передає The Daily Mail, отримали від уряду Японії «добро» на проведення унікального експерименту.

Дослідникам дозволять виростити гібридні ембріони, що поєднують тканини людей і тварин. Ідея в тому, щоб виростити людські органи всередині живих тварин. Це вирішило б проблему нестачі донорських органів.

Наприклад, професор упевнений, що йому вдасться виростити людську підшлункову залозу, помістивши стовбурові клітини в ембріон ссавця тварини на зразок свині. Але тварина повинна бути генетично модифікована, щоб пересаджені клітини нормально розвинулися в клітини людського органа.

Далі тваринний ембріон з людськими клітинами повинні пересадити тварині, де він продовжить формуватися, як і орган. Таким чином вийде готова підшлункова.

Раніше подібний експеримент проводився, але вченим доводилося позбавлятися від ембріонів на ранньому терміні (в перші два тижні).

У противників подібних робіт є побоювання, що на світ з'являться гібриди - тварини з розвиненим, людським мозком.

У Британії, Німеччини та Франції взагалі діє заборона на приміщення людських стовбурових клітин в тварини ембріони.

Канада і США, в свою чергу, припинили фінансування відповідних проектів.

Японці запевняють: експерименти припинять, якщо мозок тварини стане більш ніж на 30% людським. Метод вже успішно протестували на гризунах.

Суспільство, 01.08.2019 22:14