Ганна Маляр. Джерело: armyfm

Є напрями наступу та оборони: Маляр розповіла про ситуацію на східному фронті

Українські військові крок за крок звільняють українську землю від окупантів. У п’ятницю, 15 вересня, з’явилася інформація про де окупацію Андріївки в Донецькій області. Проте на Бахмутському напрямку тривають активні бої.

Про це заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

"Це південний фланг довкола Бахмута. І там тривають бої в Кліщіївці та Курдюмівці. Це є напрямок наступу наших військ на сході. Тому що ми з вами знаємо, що на сході є напрямки наступу ворога. Це чотири напрямки. І Бахмутський, де рухаємося вперед ми", — пояснила вона.

За словами Маляр, ситуація на Бахмутському напрямку неоднозначна. На північному фланзі Збройні сили України намагаються зберегти позиції та висоти, які ворог хоче повернути. Проте на південному фланзі наші воїни просуваються вперед.

"Щотижня там відбувалося просування вперед, і власне зараз це відбувається. Але бої надзвичайно важкі. Ворог налаштований серйозно, вони не збираються здавати свої позиції", — додала заступниця міністра оборони.

Вона нагадала, що головне завдання окупантів - вийти на кордони Луганської та Донецької областей.

"Тому це дуже потужний двобій. Зрозуміло, що ми там рухаємося вперед, але ціна дуже серйозна", — зазначила Маляр.

Нагадаємо, що після звільнення Андріївки українські військові закріплюються на зайнятих позиціях і готуються до подальшого просування вперед і де окупації наших територій.

Сили оборони України продовжують ведення оборони на Сході та Півдні України, наступальної операції на Мелітопольському напрямку та наступальних дій на Бахмутському напрямку. Протягом минулої доби відбулося 25 бойових зіткнень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.09.2023 13:52