Фото: Офіс президента

"Є не до кінця виконані завдання": Данілов розповів про підготовку України до зими

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що на сьогодні Не всі завдання про підготовку до зими успішно виконані. Проте ситуація не критична.

Відповідну заяву посадовець зробив в ефірі телемарафону.

Данілов запевнив, що питання підготовки України до цьогорічної зими буде обговорено на найближчому засіданні Ставки верховного головнокомандувача Збройних сил України.

"На жаль, є не до кінця виконані завдання, і на найближчому засіданні Ставки це питання знову буде на порядку денному. Будемо допомагати тим, хто не встигає або з різних причин не може виконати завдання. Але загалом ситуація не критична — переважна більшість об'єктів знаходиться під контролем. Ми отримуємо від наших партнерів додаткові засоби ППО", — розповів Данілов.

Нагадаємо, раніше Міністерство енергетики України запевнило, що Україна активно готується до нового зимового сезону в умовах війни. Міенерго вже перевірило підготовку обленерго до можливих ракетних обстрілів.

Додамо, раніше голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький розповідав, що в разі масованих атак Росії на енергетичні об'єкти України тривалість відключень світла залежатиме від того, яким в цей день буде споживання та спроможності електростанцій. Водночас він наголосив, що "Укренерго" перегляне графіки відключення світла. Зокрема, зміняться списки та черговість можливих відключень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

 

Суспільство, 02.11.2023 10:20