Фото: ЗМІ Білорусі

"Єдина наша помилка": Лукашенко вигадав, коли Росія мала шанс перемогти Україну

Самопроголошений президент Олександр Лукашенко заявив, що "вирішити питання з Україною" потрібно було ще у 2014-2015 роках. Він вважає, що тоді в Україні не було армії та готовності захищатися.

Про це пишуть білоруські ЗМІ.

Диктатор Лукашенко повторив пропагандистські заяви Володимира Путіна, що не Росія почала війну в Україні. Він також звинуватив українську владу в незабезпеченні мирного співжиття людей і, що помилкою було не вирішити конфлікт, коли "в Україні не було армії".

"Усе до цього йшло. Єдина, напевно, наша помилка, що ми не розв'язали це питання у 2014-2015 роках, коли не було ні армії в України, ні готовності... Все хотіли мирно якось урегулювати. А вони за цей час створювали боєздатні збройні сили", — зазначив він.

Нагадаємо, самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко звільнив очільника Держприкордонного комітету Білорусі Анатолія Лаппо. Напередодні українські прикордонники потролили білорусів, які не могли завести службовий автомобіль.

Раніше Інститут вивчення війни (ISW) повідомляв, що можливе розгортання російської ядерної зброї в Білорусі навряд чи означатиме якусь ескалацію з боку Росії. Країна-агресорка робить це для того, аби підпорядкувати собі сферу безпеки країни.

Також ми писали, що очікує на Білорусь і Україну після смерті Лукашенка.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

 

Політика, 02.06.2023 23:19