Фото: Офіс президента

Єрмак обговорив із Салліваном ситуацію на фронті й посилення ППО

Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак провів телефонну розмову з радником Президента Сполучених Штатів Америки з питань національної безпеки Джейком Салліваном.

Про це йдеться на офіційній сторінці президента України.

Зазначається, що співрозмовники обговорили поточну ситуацію на фронті та дії Сил оборони України задля відсічі російському вторгненню. Також розглянули актуальні потреби української армії.

Окремо керівник Офісу Глави держави акцентував, що кожного дня та ночі українські міста й громади страждають від терористичних повітряних атак Росії, тож потреба в посиленні системи ППО України залишається надзвичайно гострою. 

У ході бесіди Єрмак відзначив результативність своєї нещодавньої зустрічі з в. о. першого заступника державного секретаря США, заступницею держсекретаря Сполучених Штатів із політичних питань Вікторією Нуланд та заступником помічника державного секретаря США з питань Європи та Євразії Крістофером Смітом у Києві.

Своєю чергою, Джейк Салліван привітав Україну та всю команду президента Зеленського з рішенням лідерів ЄС про виділення макрофінансової допомоги розміром п'ятдесяти мільярдів євро в межах програми Ukraine Facility.

Салліван зазначив, що адміністрація Джо Байдена веде активний діалог з конгресменами обох партій, щоб досягти згоди Конгресу щодо схвалення фінансування для України.

Нагадаємо, керівник Офісу президента України Андрій Єрмак підтвердив, що влада працює над організацією зустрічі президента України Володимира Зеленського та угорського прем'єра Віктора Орбана. Київ зацікавлений у тому, щоб майбутня зустріч закінчилася "конкретними результатами". 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Політика, 02.02.2024 10:45