Фото: Офіс президента

У Зеленського пояснили, коли Україна запросить росіян для перемовин

Україна готова розглядати запрошення представників Росії на другому глобальному саміті миру — після підготовки відповідного плану. Проте для участі у цих розмовах Москва повинна мати політичну волю до миру.

Таку заяву зробив голова Офісу президента Андрій Єрмак на прес-конференції з главами МЗС України та Угорщини в Ужгороді.

"Ми готові чути всіх. В нас за столом сидять не тільки наші партнери з країн НАТО, ЄС, а й країни з Глобального півдня", — сказав він.

Проте, за словами посадовця, спочатку треба створити спільний план і тільки після цього можна думати про розмови з Російською  Федерацією.

"Я хочу повторити логіку Формули миру: перша зустріч, перший саміт на рівні лідерів він без участі Росії. Потім ми відкриваємо можливість проведення по всіх дев’яти пунктах з десяти окремих зустрічей, конференцій, подій на різних рівнях для вироблення плану", — зазначив Єрмак.

Глава Офісу президента наголосив, що готові будуть розглядати питання щодо запрошення росіян "на другому саміті на рівні лідерів, коли план буде готовий".

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський прокоментував обговорення у деяких країнах світу щодо можливого настання часу для початку перемовин із Росією та диктатором Володимиром Путіним з приводу врегулювання війни. Очільник Української держави наголосив, що це не може бути моментом дискусії й натякнув, що проявлення слабкості спонукатиме російського терориста до поширення агресії на інші країни, зокрема Європи, до чого варто бути готовими.

За даними Інституту вивчення війни, подання російським диктатором Володимиром Путіним своєї війни в Україні як боротьби Росії проти Заходу, а не України — вказує на те, що він не має наміру сумлінно вести переговори з Україною та висуває інформаційні умови, спрямовані на те, щоб переконати Захід зрадити Україну через переговори.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.01.2024 21:05