Фото: Офіс президента України

Зеленський прокоментував заклики до переговорів з Путіним у майбутньому

Президент Володимир Зеленський прокоментував обговорення у деяких країнах світу щодо можливого настання часу для початку перемовин із Росією та диктатором Володимиром Путіним з приводу врегулювання війни.

У інтерв'ю The Economist очільник Української держави наголосив, що це не може бути моментом дискусії й натякнув, що проявлення слабкості спонукатиме російського терориста до поширення агресії на інші країни, зокрема Європи, до чого варто бути готовими.

За словами Володимира Зеленського, Київ не бачить жодних суттєвих кроків Кремля до миру. Водночас, наголосив він, всі дії Москви свідчать лише про те, що вона продовжуватиме загарбницьку війну, адже росіяни не отримали заявлених результатів.

"Що це означає? Що ми повинні сісти й сказати: "Вибачте, будь ласка, зупиніться" або щось подібне? Це не наша позиція. Це слабкість. І він (Путін, — ред.) це відчуває, як тварина. Тому що він тварина і любить відчуття крові, він відчує свою силу і з’їсть вас повністю разом з усім вашим ЄС, НАТО, свободою, демократією. Забудьте про це", — наголосив Зеленський.

Президент України додав, що за всіма діями ворожої влади ховаються зовсім інші наміри. Насправді Путін планує лише продовжувати вторгнення в Україну, оскільки росіяни не здобули заявлених результатів.


За даними Bild, союзники України США та Німеччина мають стратегію, як схилити Київ до мирних переговорів з Російською Федерацією. При цьому на українське керівництво не буде чинитися дипломатичний тиск. Також офіційні особи США та Євросоюзу в розмовах з українськими керівниками розпочали натякати на можливості проведення мирних переговорів з Росією для припинення війни. При цьому анонімні джерела медійників зазначили, що Україні доведеться від багато чого відмовитися, щоби досягнути угоди.

Деякі з таких розмов, які офіційні особи назвали делікатними, відбулися у жовтні під час зустрічі представників понад 50 країн, які підтримують Україну, включно з членами НАТО, на Контактній групі з питань оборони України. Своєю чергою Володимир Зеленський відреагував на чутки про схиляння іноземними партнерами України до мирних переговорів з Росією. Глава держави різко відкинув таку можливість.


Нагадаємо, раніше член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський заявив, що Російська Федерація не виконує умови, щоб повернутися до переговорного процесу. Він також зауважив, що Рада національної безпеки та оборони України затвердила указом президента рішення, у якому відзначено неможливість проведення переговорів із російським диктатором Володимиром Путіним.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 02.01.2024 00:10