Андрій Єрмак. Джерело: Офіс президента України

Єрмак підтвердив підготовку зустрічі Зеленського та Орбана

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак підтвердив, що влада працює над організацією зустрічі президента України Володимира Зеленського та угорського прем'єра Віктора Орбана. Київ зацікавлений у тому, щоб майбутня зустріч закінчилася "конкретними результатами". 

Про це він заявив на прес-конференції з головою МЗС Дмитром Кулебою та міністром закордонних справ Угорщини Петером Сійярто в Ужгороді, передає журналіст Віталій Глагола у Telegram-каналі.

"Сьогодні обидві сторони абсолютно чітко сказали, що є зацікавленість у проведенні зустрічі на рівні прем’єр-міністра Угорщини і президента України. Вважаю, що ми сьогодні зробили дуже потужний крок до цієї зустрічі. Безумовно, ми всі зацікавлені, щоб ця зустріч була успішною і відкрила нову сторінку у наших відносинах", — заявив він.

Керівник ОП наголосив, що Україна зацікавлена у тому, щоб майбутня зустріч закінчилася "конкретними результатами". Конкретні дати зустрічі не обговорювалися, але обидві сторони висловили зацікавленість, щоб вона відбулася якомога швидше.

Як відомо, у грудні прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан погодився провести двосторонню зустріч із президентом України Володимиром Зеленським. Орбан заявив, що український гарант запропонував йому зустрітися ще на початку грудня.

Такі перемовини, якщо вони відбудуться, стануть першою офіційною двосторонньою зустріччю між двома лідерами з початку війни.

Нагадаємо, заступник голови Офісу президента України Ігор Жовква, коментуючи майбутні перемовини перших осіб сусідніх держав, заявив, що можливі переговори з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном можуть стосуватися широкого спектра двосторонніх відносин.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 29.01.2024 17:25