Віктор Орбан. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Позитивний сигнал від ЄС: Орбан готовий зняти вето на допомогу Україні в 50 млрд євро

У Європейському Союзі  отримали "позитивний сигнал" від прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана. Він зніме вето щодо надання Україні допомоги в 50 мільярдів євро.

Про це заявила міністр закордонних справ Фінляндії Еліна Валтонен в інтерв'ю RND.

"Я дуже впевнена, що Угорщина зніме блокаду. Міністр закордонних справ Петер Сійярто дав нам позитивний сигнал, і я дуже сподіваюся, що ми нарешті зможемо ухвалити рішення щодо допомоги Україні", — констатувала вона.

Якщо так не станеться, то, за її словами, "знайдемо інше рішення".

"Водночас ми самі повинні більше інвестувати в нашу безпеку", — констатувала Валтонен.

На думку міністра, Європа має розробити надійну стратегію власного захисту та стримування.

"Ми повинні посилити нашу власну оборонну промисловість, і як малі, так і великі оборонні компанії повинні мати можливість зробити великі інвестиції вже зараз. Росія розуміє тільки силу. Нам потрібна надійна стратегія стримування як на європейському рівні, так і на рівні НАТО. Ми ще дуже далекі від досягнення цієї точки. Нам іще потрібно зробити багато, набагато більше. І це незалежно від того, як пройдуть вибори в США", — додала міністр закордонних справ Фінляндії.

Нагадаємо, вчора стало відомо, що Словаччина не блокуватиме надання 50 мільярдів євро Україні від ЄС. До такої домовленості, крім інших, дійшли голова Кабміну Денис Шмигаль та його словацький колега Роберт Фіцо за підсумками зустрічі в Ужгороді.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 25.01.2024 12:40