Андрій Єрмак в Інституті Гадсона у Вашингтоні. Скріншот із відео

Єрмак заявив, що ЗСУ захопили плацдарм на лівому березі Дніпра: скільки відсотків територій вже деокупувала Україна

Під час візиту до Сполучених Штатів Америки глава Офісу президента Андрій Єрмак повідомив, що українські сили звільнили приблизно 50% раніше окупованих територій. За його словами, наші захисники захопили плацдарм на лівому березі Дніпра і крок за кроком демілітаризують Крим.

Про це йдеться на сайті Офісу президента України.

Зазначається, що Єрмак під час візиту до Вашингтона зустрівся з радниками лідерів США, Великої Британії, Німеччини та Франції. Вони обговорили ситуацію на фронті, захист "зернового коридору" та гарантію безпеки для України.

"Сьогодні чисельність російського угруповання в Україні втричі більша, ніж на початку агресії, тому країна потребує збереження міжнародної підтримки. Наступний рік стане "вирішальним" у розв’язаній Росією повномасштабній війні", — заявив глава Офісу президента.

Також Єрмак, під час виступу в Інституті Гадсона у Вашингтоні, заявив, що Сили оборони захопили плацдарм на лівому березі Дніпра. За його словами, українські військові пройшли 70% дистанції і контрнаступ продовжується.

Нагадаємо, що 13 листопада українська делегація на чолі з першою віце-прем'єр-міністеркою, міністеркою економіки Юлією Свириденко та керівником Офісу президента Андрієм Єрмаком зустрілися із державним секретарем Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкеном. Говорили про пріоритетні потреби Сил оборони України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.11.2023 20:27