Фото: АрміяInform

ЄС готує санкції проти компаній, які постачають Росії комплектуючі для виробництва зброї: Bloomberg повідомив деталі

Європейський Союз готує санкції проти компаній, які постачають Росії комплектуючі для виробництва озброєння. Деякі з цих фірм раніше підпадали під санкції США.

Про це пише Bloomberg. 

Видання зазначає, що компанії, які базуються в Росії, а також у Туреччині та Об'єднаних Арабських Еміратах, імпортували європейські товари на мільйони євро, які використовували російські військові, попри торгові обмеження ЄС.

Росія все ще отримує десятки мільйонів євро заборонених технологій через треті країни, а також компанії та дочірні компанії в цих країнах. ЄС також оцінює, чи накладати санкції на невелику кількість компаній, що базуються в Китаї та Гонконзі, які, як стверджується, надали Росії супутникові знімки та інші технології.

За даними агенства, кілька компаній, які оцінюються на предмет потенційних санкцій, базуються за межами РФ, але мають зв'язки з російськими та білоруськими фізичними особами та фірмами.

Очікується, що країни ЄС почнуть обговорювати новий пакет санкцій пізніше цього тижня. Проте речник Єврокомісії відмовився від коментарів для Bloomberg.

"Пропозиція щодо накладення санкцій на суб'єкти, які підлягають оцінці, не є певною, і запропоновані заходи можуть відрізнятися. Санкції ЄС вимагають підтримки всіх країн-членів", — пише видання.

Нагадаємо, що Китай різко збільшив продажі Росії верстатів, мікроелектроніки й інших технологій, які Москва використовує для виробництва ракет, танків, літаків та іншого озброєння. Все це використовується для ведення війни проти України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 23.04.2024 19:55