Фото: Pixabay

Єврокомісія виділила 1,8 млрд євро на гуманітарну допомогу країнам світу: як розподілять кошти

Європейська комісія виділила 1,8 мільярда євро на надання гуманітарної допомоги для найбільш вразливих країн світу. Найбільшу частину коштів спрямують у Південно-Східну Європу. 

Про це повідомляється на офіційному сайті Єврокомісії.

"Оскільки майже 300 мільйонів людей потребуватимуть гуманітарної допомоги у 2024 році, ЄС знову підтверджує свою відданість підтримці найбільш уразливих у всьому світі. Тому Єврокомісія прийняла свій початковий щорічний гуманітарний бюджет у розмірі понад 1,8 мільярда євро на цей рік", — йдеться у повідомленні.

Гуманітарна допомога Єврокомісії у 2024 році розподілятиметься таким чином:

  • Майже 200 мільйонів євро буде спрямовано на подолання наслідків вимушеного переміщення, відсутності продовольчої безпеки, гострого та хронічного недоїдання, стихійних лих і періодичних епідемій у Сахелі (Буркіна-Фасо, Малі, Мавританія та Нігер), Центральноафриканській Республіці та басейні озера Чад (Чад, Камерун і Нігерія), де постійно відбуваються конфлікти.
  • Близько 346 мільйонів євро буде спрямовано на підтримку громадян у Східній та Південній Африці, які постраждали від тривалого конфлікту в районі Великих озер, а також тих, хто переміщений через екстремальні погодні явища та збройні конфлікти в Судані, Південному Судані, Уганді, Мадагаскарі, Мозамбіку та на Африканському Розі (Джібуті, Ефіопія, Кенія та Сомалі).
  • Майже 470 мільйонів євро гуманітарного фінансування ЄС буде виділено на Близький Схід і Північну Африку. Їх використають на гуманітарні потреби у Газі, а також на ліквідацію поточної регіональної кризи в Сирії, Лівані, Ємені та сусідніх країнах.
  • 115 мільйонів євро буде спрямовано до Південно-Східної Європи та європейського сусідства. Ці кошти виділили для усунення наслідків російської агресії в Україні, а також фінансування проектів для поточних потреб на Західних Балканах, Кавказі та наслідків кризи в Сирії, а також тривалі наслідки тогорічних землетрусів.
  • 186 мільйонів євро гуманітарної допомоги нададуть найбільш уразливим верствам населення в Південній Азії та Тихоокеанському регіоні.
  • 111,6 мільйона євро буде виділено Центральній і Південній Америці та Карибському басейну. Цей регіон часто піддається стихійним лихам.
  • Близько 315 мільйонів євро зарезервовано для реагування на раптові надзвичайні ситуації та непередбачені гуманітарні кризи, які можуть виникнути протягом 2024 року.
  • Понад 98 мільйонів євро виділено на інноваційні проекти та політичні ініціативи. Наприклад, багаторічне програмне партнерство та посилення потенціалу реагування.

Нагадаємо, 11 лютого американський Сенат розглянув правки до законопроекту про допомогу Україні й Ізраїлю. Після цього там провели процедурне голосування, щоби перейти до фінального розгляду питання.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 12.02.2024 19:58