Сенат США. Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Залишився один крок: Сенат США погодився провести остаточне голосування щодо допомоги Україні й Ізраїлю

У неділю, 11 лютого, американський Сенат розглянув правки до законопроекту про допомогу Україні й Ізраїлю. Після цього там провели процедурне голосування, щоби перейти до фінального розгляду питання.

Таку інформацію підтвердило й видання The New York Times.

Таким чином сенатори США підтримали під час процедурного голосування законопроект про кошти для України й Ізраїлю. Результат голосування – 67 на 27 на користь надання допомоги. Для ухвалення рішення вистачає 60 голосів.

Варто зазначити, що законопроект ще не ухвалено. Невдовзі відбудеться остаточний розгляд цього питання. Експерти стверджують, що проект щоразу проходить необхідні процедури та голосування, тож упевнено рухається до свого ухвалення в Сенаті. Сьогодні, зокрема, подолано ще одну сходинку.

Напередодні під час дебатів сенатор Майк Лі звинуватив своїх колег у спробі провести законопроект про допомогу Україні, скориставшись тим, що увагу американців у неділю відверне фінал чемпіонату Національної футбольної ліги (ліга з американського футболу) — найпопулярніша спортивна подія у США.

Нагадаємо, що в п’ятницю, 9 лютого, голова Постійного спеціального комітету Палати представників США з розвідки, республіканець Майк Тернер під час брифінгу в Києві заявив, що в Палаті представників та Сенаті американського Конгресу є переважна підтримка схвалення допомоги України. Як народні обранці, так і американські люди розуміють вирішальний характер американської військової підтримки для України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 11.02.2024 21:38