Європейські лідери погодилися щодо нової політики надання притулку африканцям

29 СЕРПНЯ 2017 13:20

Громадянам Нігеру та Чаду, які планують отримати притулок в Європі, пропонують заздалегідь реєструватися у своїх країнах.   

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на DW.  

Президент Франції Еммануель МАКРОН запропонував ідентифікувати шукачів притулку з Нігеру та Чаду ще на території цих африканських країн.   

З цією пропозицією погодилися лідери Іспанії, Італії та Німеччини, які у понеділок, 28 серпня, брали участь у паризькому міні-саміті з питань міграції.   

Під час саміту лідери Франції, Німеччини, Італії, Іспанії, Нігеру, Чаду та Лівії визнали, що є потреба «організувати переселення особливо вразливих люди, які потребують міжнародного захисту».   

Європейські країни планують проводити свої «місії захисту» в Африці разом з агентством ООН у справах біженців.   

Ця процедура дозволить мігрантам переїхати до Європи, якщо вони будуть зазначені у відповідному списку ООН, який буде зареєстрований в органах влади Нігеру та Чаду.   

МАКРОН не зазначив, скільки саме біженців з Африки можуть використати цей запропонований метод для легального переселення до Європи.  

Водночас лідери європейських країн домовились допомогти Нігеру і Чаду з прикордонним контролем, щоб зупинити незаконну міграцію.

 

 

Світ, 29.08.2017 13:20