Фото: OLX

Євросоюз продовжив ембарго на унітази та біде для РФ

Європейський Союз продовжить заборону на продаж у РФ унітазів та біде. Відповідне рішення буде включено в оновлений список санкцій, який планується оголосити до річниці російського вторгнення 24 лютого.

Про це пише EuObserver.   

Туалети та біде були одними з предметів, які вперше були заборонені в жовтні минулого року, а тепер включені в оновлений список, який має набути чинності до 24 лютого, першої річниці війни.

"Ви знаєте, вони [росіяни] говорили про свою найбільшу мрію — побачити Париж і померти... тепер вони мріють вкрасти туалет і померти", — згадує слова президента Зеленського видання.

Основна мета торговельного ембарго, що коштує ще 11 млрд євро на рік, полягає в тому, щоб зупинити продажі високотехнологічних товарів, які можна використовувати в російських системах озброєння.

Разом з тим, санкційний список має 146 сторінок товарів, які надалі не можна буде експортувати до РФ. Крім вже зазначеної сантехніки, туди потрапили світлодіоди, конопляну пряжу, вилкові навантажувачі, машини для сортування пошти, цеглу, шини та навіть пера для ручок.

Лише побутовими товарами санкції не обмежуються, адже націлені в першу чергу, на деградацію військової машини РФ. Тому під повну заборону потраплять електроніка, лазери, радіообладнання та програмне забезпечення.

Нагадаємо, 15 лютого було оприлюднено десятий пакет санкцій проти Російської Федерації, яку офіційно представила Єврокомісія. Обмеження також торкнуться іранських організацій.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 16.02.2023 17:55