Юлія Скрипаль прийшла до тями

30 БЕРЕЗНЯ 2018 13:50

Постраждала в Солсбері Юлія Скрипаль прийшла до тями і навіть може говорити. Про це в четвер повідомила мовна корпорація BBC з посиланням на лікарню в англійському Солсбері, де знаходиться громадянка РФ, повідомляє TrueUA.

Про поліпшення стану дівчини британські влада повідомила російську сторону. У зв’язку  з цим Москва знову зажадала від Лондона допустити до постраждалої представників консульства.

«Нам сьогодні повідомили британські влади, нарешті, про стан здоров’я Юлії Скрипаль. Вона, як вони написали, швидко йде на поправку, - сказав Лавров. - Ми знову зажадали забезпечити доступ до Юлії як до російської громадянки. Сподіваюся, британська сторона зможе виконати свої зобов’язання по Консульської конвенції і Віденської конвенції про дипломатичні відносини».

4 березня колишній полковник ГРУ Сергій Скрипаль, засуджений в Росії за шпигунство на користь Великобританії, і його дочка Юлія піддалися в Солсбері, за версією британської сторони, впливу нервово-паралітичного речовини.

Пізніше Лондон виступив з твердженням про те, що ця речовина нібито розроблялося в Росії, на цій підставі звинувативши Москву в причетності до інциденту.

Росія категорично відкидає всі звинувачення і називає їх бездоказовими.

Події, 30.03.2018 13:50