Юнкер: «дату BREXIT можна перенести, але…»

20 ЛЮТОГО 2019 10:58

Євросоюз готовий надати Великобританії можливість перенести дату BREXIT, але це призведе до юридичних проблем навколо виборів до Європарламенту, тому що голосу британців будуть враховуватися при визначенні переможниці політичної фракції, яка отримає право призначити главу Єврокомісії наступного складу.

Про це глава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявив напередодні намічених на середу позапланових переговорів з прем'єром Сполученого Королівства Терезою Мей, повідомляє Euro News.

Жан-Клод Юнкер:

«Якщо Великобританія покине ЄС не 29 березня, а пізніше, то ніхто не буде стояти на її шляху, але тоді Великобританії доведеться взяти участь у виборах до Європарламенту, якщо до того часу країна все ще буде перебувати в складі ЄС».

Виступаючи на зустрічі в Штутгарті, Юнкер також звинуватив уряд прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана в поширенні абсурдною теорії змови.

«Проти брехні зробити можна не так багато. Я особисто запропонував виключити партію ФІДЕС, (партію Віктора Орбана), зі складу Європейської народної партії в Європарламенті. Я в цьому не бачу проблеми, тому що думаю, що консерватори в Угорщині не відображають цінності християн-демократів. Між мною і Віктором Орбаном немає нічого спільного».

Мова йде про біл-борди партії ФІДЕС з зображеннями Юнкера і міжнародного фінансиста Джорджа Сороса, які з'явилися на вулицях угорських міст з підписами «Вони хочуть послабити держави ЄС» і «Хто знає, що ще готує Брюссель?»

Політика, 20.02.2019 10:58