Юра замість Олі: чи зміниться щось в Міненергетики?

21 ЛИСТОПАДА 2020 13:38

Ольга Буславець, яку в п’ятницю, 20 листопада, ввечері Кабінет Міністрів України екстренно звільнив від виконання обовязків Міністра енергетики, залишиться виконувати обовязки першого заступника.  Про це повідомла пресслужба Міненерго. 

"20 листопада на позачерговому засіданні уряду прийнято рішення про визнання таким, що втратило чинність, розпорядження Кабінету міністрів №604 про тимчасове покладення виконання обов'язків міністра енергетики на Ольгу Буславець. Водночас Ольга Буславець залишається на посаді першого заступника міністра енергетики", - йдеться в тексті.

Наразі Кабмін призначив тимчасово виконуючим обов'язки міністра Юрія Бойка (не плутати із одним із керівників ОПЗЖ). Його, так само, як і Ольгу Буславець, пов’язують з групою ДТЕК та Рінатом Ахметовим. Водночас, за інформацією джерел у Міністерстві, між Ольгою Буславець та Юрієм Бойко доволі напружені стосунки та існує перманентний робочий конфлікт.

З високою долею ймовірності можна зробити висновок, що дане поспішне рішення Кабміну пов’язане з необхідністю вивести з-під інформаційного удару Ольгу Буславець та уникнути звинувачень у співпраці з вищевказаною групою і прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля.  В той же час Ренат Ахметов продовжить зберігати свій вплив в міністерстві та зможе й надалі лобіювати свої інтереси в енергетичній галузі.   

Довідково:  Ольга Буславець, колишня тимчасово виконуюча обов'язки міністра енергетики, прославилася тим, що намагалася обмежити енергетичну газуль в угоду тепловій та пропонувала українським АЕС зайнятися майнінгом криптовалюти.

Економіка, 21.11.2020 13:38