Фото: juventus.com

"Ювентус" покарали за корупцію: клуб не стане чемпіоном наступного сезону

Футбольний клуб "Ювентус" покарали через участь у фінансових махінаціях. Із "старої синьйори" зняли 15 очок.

Про це повідомляє Sky Sports.

За даними ЗМІ, апеляційний суд Федерації футболу Італії (FIGC) задовольнив клопотання прокурора та ухвалив штраф у вигляді мінус 15 очок для туринського клубу через фінансові махінації.

Раніше "Ювентус" перебував на третьому місці та був у зоні Ліги чемпіонів, але після покарання опуститься на десяту позицію. Фактично — клуб залишився без єврокубків наступного сезону.

Зазначимо, колишнє керівництво "Ювентуса" подало у відставку ще в листопаді 2022-го.

Президента Андрія Аньєллі та його команду звинувачували в порушенні правил ліцензування та фінансового фейр-плею. Йдеться, зокрема, про завищення трансферної вартості футболістів, заниження даних про витрати на співробітників та приховання справжнього розміру заробітку гравців. ЗМІ пишуть, що під час пандемії коронавірусу клуб таємно виплатив 17 футболістам близько 60 млн євро.

"Клуб очікує на публікацію причин і оголошує про звернення до Колегії спортивних гарантів у рамках Кодексу спортивної юстиції", — відповіли представники "Ювентусу".

Відтак, надалі можливе оскраження справи.

Нагадаємо, це вже не перше покарання, яке отримує "Ювентус". 2006 року клуб виключили з елітного дивізіону за підсумками великого розслідування в Серії А, відомого як "Кальчополі".

Спорт, 21.01.2023 17:18