Наслідки обстрілів Авдіївки. Джерело: Telegram-канал Муси Магомедова

З Авдіївки евакуювали ще чотирьох людей: скільки мешканців залишається в місті

У суботу, 23 грудня, з Авдіївки Донецької області знову відбулася евакуація. Вивезли ще трьох жінок і одного чоловіка.

Про це повідомило "Суспільне" з посиланням на начальника Авдіївської міської військової адміністрації Віталія Барабаша.

"Від початку доби відбулося понад 40 масованих обстрілів по місту. Російські військові обстрілюють Авдіївку з авіації, ствольної артилерії, мінометів, реактивних систем залпового вогню "Град" і танків", — зазначив він.

Начальник Авдіївської міської військової адміністрації додав, що поранених і загиблих унаслідок постійних обстрілів від початку 23 грудня немає.

Зараз у багатостраждальному місті, за даними Віталія Барабаша, залишаються 1 206 людей, які поки що відмовляються виїжджати з небезпечної зони.

До цього, 9 грудня, з укриття Авдіївського коксохімічного заводу вдалося евакуювати дванадцять людей до безпечнішого регіону. Ці люди попросили прихистку в укритті заводу ще на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Нагадаємо, керівник оперативного відділу Генерального штабу Естонії полковник Тармо Кундла вчора заявив, що Росія наразі веде активні дії на фронті в Україні та намагається захопити Авдіївку на Донеччині. Проте окупація міста може стати лише тактичним успіхом ворога.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.12.2023 19:56