Фото: Владислав Андріанов / соцмережі

З російського полону звільнили фаната "Шахтаря": він захищав Маріуполь

Представник фанатського руху "Шахтаря" Владислав Андріанов з позивним "Білий" був звільнений з російського полону 18 жовтня. Там він перебував з травня 2022 року.

Про це на своїй сторінці в Instagram повідомила дівчина "Білого" Мар'яна Чечелюк. Вона також була у ворожому полоні та була звільнена раніше.

Особливість цього обміну полягає в тому, що додому повернулися чимало українців, які отримали так звані "вироки" судової системи країни-агресорки та були "засуджені": 28 — до тривалих термінів, а 20 — до довічного ув’язнення. Свій вирок отримав і Владислав Андріанов, коли 22 листопада 2023 року так званий суд самопроголошеної "ДНР" оголосив йому 25 років ув'язнення. 

28-річний Владислав Андріанов є представником колективу The Club. У полоні він перебував з травня 2022 року. Він брав участь у боях за Маріуполь та "Азовсталь".

Варто зазначити, що Україна у ніч на 19 жовтня повернула з російського полону 95 захисників. Серед звільнених 69 солдатів та сержантів та 26 офіцерів.

Нагадаємо, 18 жовтня в Україну повернули 501 тіло полеглих захисників Батьківщини. Це стало можливим завдяки репатріаційним заходам.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Спорт, 19.10.2024 12:22