За часи незалежності 260 тисяч українців стали жертвами торгівлі людьми

27 ЖОВТНЯ 2021 09:16

Цьогоріч правоохоронцями обліковано 225 кримінальних правопорушень за фактами торгівлі людьми, що майже на чверть більше, ніж торік. По державі на 40% збільшилася кількості осіб, яким повідомлено про підозру і на третину - кількість направлених до суду обвинувальних актів.

Повідомляє TrueUA, з посиланням на Офіс ГП.

«У реаліях сьогодення видається досить дивним, що в ХХІ столітті ми змушені говорити про торгівлю людьми не в історичному контексті, а в реальному часі. Однак сучасні форми експлуатації людини та нові виклики, з якими зіштовхнулася світова спільнота, створюють загрозу потрапляння до цієї кабали практично всіх соціальних груп населення. Вдумайтеся, лише за окремими даними за часи незалежності нашої держави 260 тисяч українців стали  жертвами торгівлі людьми. Боротьба з цим ганебним явищем має бути в пріоритеті у правоохоронних та інших держаних органів», - зазначила Генеральний прокурор України під час спільної наради керівників правоохоронних та інших державних органів, що відбулася в Офіс Генпрокурора.

На Дніпропетровщині затримано та повідомлено про підозру п’яти особам, які утримували у трудовому рабстві 120 громадян, що перебували у складних життєвих умовах та не мали постійного місця проживання, змушуючи їх працювати по 12–16 годин на добу, обмежуючи у пересуванні, принижуючи та застосовуючи до них психологічний тиск.  

На Вінниччині до суду направлено обвинувальний акт стосовно громадянина Республіки Австрія та його дружини, які вербували малолітніх дівчат з метою їх експлуатації в порнобізнес. Від таких неправомірних дій постраждало 32 малолітніх дитини.

Цьогоріч до суду направлено обвинувальні акти та припинено протиправну діяльність 4 організованих груп, якими вчинено близько п’яти десятків злочинів, пов'язаних із торгівлею людьми.

«Також потребує врегулювання питання сурогатного материнства. Під його прикриттям за кордон із України перенаправляються немовлята. В столиці  викрито таку масштабну схему і статусу підозрюваних уже набули п’ять учасників злочинного об’єднання громадян України та Китайської Народної Республіки, які упродовж 2018–2019 років організували на території нашої держави схему продажу народжених дітей громадянам КНР шляхом застосування допоміжних репродуктивних технологій», - додала Венедіктова.

Фото Офісу ГП.

Також читайте: На кордоні з Молдовою виявили 326 коштовних каменів

Суспільство, 27.10.2021 09:16