Фото ілюстративне. Джерело: 128 ОГШБр

За добу позиції можуть кілька разів переходити "з рук в руки": військові розповіли про ситуацію на Бахмутському напрямку

На Бахмутському напрямку Донецької області щодня ведуться бої, деякі бойові позиції можуть переходити по декілька разів на добу від Сил оборони до противника й навпаки.

Про це в ефірі "Київ 24" повідомив начальник прес-служби 26-ї артилерійської бригади ЗСУ Олег Калашніков.

Він заявив, що Сили оборони на Бахмутському напрямку перебувають в активній обороні. 

"Тобто одночасно як захищаємо позиції, так і робимо штурмові дії, вибиваємо ворога з тих позицій, на яких він перебуває", — пояснює начальник прес-служби.

Калашніков зазначив, що ведуться досить динамічні бої, тобто деякі позиції можуть переходити з рук в руки буквально декілька разів за одну добу.

"Це тактичні наші дії та тактичні успіхи на полі бою", — сказав він й додав, що кардинальних змін в дислокації сил немає.

За даними Генерального штабу ЗСУ, у вівторок, 12 березня, на Бахмутському напрямку військові відбили сім штурмів. Бої велись в районах східніше Часового Яру, Іванівського, Андріївки та Кліщіївки. Важливо зазначити, що досить гаряче було на Авдіївському та Новопавлівському напрямках, де окупанти здійснили по 26 атак. 

Нагадаємо, що 12 березня українські військові підбили зенітно-ракетний комплекс "Бук" та радіолокаційний комплекс контрбатарейної боротьби "Зоопарк". Українські сили завдали понад 15 успішних ударів по позиціях ворога, завдавши втрат окупантам.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.03.2024 12:23