Фото: Кабмін

За халати, капці та їжу: Ліз Трасс виставили рахунок у $15 тисяч

Колишній прем'єрці Великої Британії Ліз Трасс виставили рахунок на 15 тисяч доларів за використання заміської резиденції "Чівнінг". Трасс проживала в резиденції в серпні 2022 року під час перебування на посаді міністра закордонних справ, тоді вона балотувалася на посаду лідера Консервативної партії.

Про це повідомляє The Times.

Cекретаріат британського уряду відправив Ліз Трасс рахунок, щоби покрити витрати на їжу, напої, а також речі, які зникли з урядової заміської резиденції. Видання уточнює, що з маєтку зникли капці, халати та рушники, про що повідомив персонал садиби.

За інформацією The Times, Ліз Трасс використала резиденцію для зустрічей із найближчим колом, у тому числі друзями та однопартійцями. Сама ж політик уже повідомила, що за зниклі халати готова заплатити, але зауважила, що більша частина витрат належить до використання резиденції з державною метою, отже, покривати їх вона не повинна.

Як уточнює видання, британський уряд оплачує витрати лише на проведення офіційних заходів у маєтку. У той час як прийоми особистих гостей та проведення партійних зборів не є такими.

Особняк Чевенінг-хаус розташований у графстві Кент. У 1981 році він був переданий у розпорядження міністру закордонних справ Великої Британії. Як їм розпорядитися, як правило, вирішує прем'єр.

Нагадаємо, Трасс очолила Консервативну партію Британії 5 вересня і стала прем’єр-міністеркою 6 вересня 2022 року після відставки Бориса Джонсона. Вона стала об’єктом критики через запропоновану нею фінансову реформу, яка передбачала зниження низки податків та одночасне збільшення соціальної підтримки населення.

20 жовтня прем'єр-міністр Великої Британії Ліз Трасс подала у відставку. Вона обіймала посаду п'ять тижнів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 01.05.2023 13:41