Фото: Главком

Борис Джонсон і Ліз Трасс планують повернутися у велику політику, — The Times

Екс-прем’єри Великої Британії Борис Джонсон та Ліз Трасс нібито хочуть повернутися у велику політику. Політики "не планують тихої відставки".

Про це пише The Times.

За даними ЗМІ, днями Трасс планує вступити в заочну суперечку з нинішнім британським прем’єром Ріші Сунаком. Зокрема екс-очільниця уряду хоче опублікувати статтю про необхідність знизити податкове навантаження та активно стимулювати виробництво товарів та послуг у країні.

Журналісти припускають, що після цього прихильники Трасс мобілізуються, відроджуючи старі групи WhatsApp з її лідерської кампанії. Її прем’єрство може залишитися в історії, але погляди, які вона представляла, зокрема щодо зниження податків, залишаються частиною ДНК Торі.

Окрім цього, ЗМІ пишуть, що не втрачає сподівань про повернення на керівні ролі й Борис Джонсон. Він вже закликав уряд Сунака до більш рішучих кроків на українському напрямі. На його думку, Лондон, Вашингтон та інші союзники Києва не повинні зволікати з передачею ЗСУ винищувачів, далекобійних ракет та інших озброєнь, які б могли допомогти Україні на полі бою.

Натомість Сунак, за даними ЗМІ, сповнений рішучості уникнути політичного "шуму" своїх попередників і зосередитися на пріоритетах, за якими, на його думку, і будуть оцінювати його кандидатуру на наступних виборах.

Нагадаємо, Ріші Сунак офіційно став прем'єр-міністром Великої Британії у жовтні 2022-го після відставки Ліз Трасс. Сунак є третім головою британського уряду цього року, і наймолодшим прем'єром за два століття.

Політика, 04.02.2023 16:16