За перше півріччя 2019 року на кордоні вилучено товарів на понад 190 млн. грн.

07 ЛИПНЯ 2019 14:15

Упродовж першого півріччя 2019 року прикордонники завадили переміщенню через державний кордон України товарів на понад 190 млн грн. Цей показник, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, виріс майже в 2 рази.

«Понад 15 млн пачок контрабандних тютюнових виробів виявили прикордонники упродовж першого півріччя поточного року, а це на 12 мільйонів більше ніж за аналогічний період минулого року. Найбільш «привабливим» напрямком для оборудок пачкарів залишається кордон з ЄС», – йдеться у повідомлені.

Також зазначається, що відповідно проведеного аналізу, саме на кордоні з Румунією (виявлено понад 1 млн пачок), Угорщиною (близько 100 тисяч пачок) та Польщею (більше 300 тисяч пачок сигарет) протиправні елементи не полишають спроб нарощувати свої незаконні дії, а іноді й залякувати, погрожувати та застосовувати фізичну силу стосовно охоронців кордону.

«Сьогодні найскладнішими ділянками є відділи «Красноїльськ», «Ділове», «Дякове», «Селятин» та «Лужанка». Однак саме в межах їх відповідальності прикордонники за вказаний період викрили чималу кількість контрабандних сигарет, у тому числі із застосування спецзасобів і зброї», – зазначили у ДПСУ.

Нагадаємо, що днями у матеріалі «Контрабанда - основний чинник незадовільного економічного становища України» опубліковано аналіз стану протидії контрабанді.

Події, 07.07.2019 14:15