Фото: ДСНС

За рік російська авіація "впустила" щонайменше 38 авіабомб на Бєлгородщину, — WP

У період з квітня 2023 року по квітень 2024 року авіація країни-агресорки "впустила" на Бєлгородську область РФ щонайменше 38 планерних авіабомб.

Про це повідомила американська газета The Washington Post із посиланням на документ, перехоплений українською розвідкою та переданий журналістам.

Як розповіли журналісти, у документі зазначається, що потягом року на місто Бєлгород впали чотири російські авіабомби, ще сім виявили у передмісті, 11 бомб були знайдені у Грайворонському районі. Проте деякі авіабомби, які авіація країни-агресорки випадково "впустила" і досі не знайдені через "складну оперативну ситуацію". 

На Бєлгородську область РФ за рік впали майже 40 планерних авіабомб

Мапа: The Washington Post

Наголошується, що більшість снарядів, які впали на Бєлгородську область, не розірвалися. Згодом їх виявляли місцеві мешканці, зокрема, лісники, фермери або жителі сіл.

Проте, за інформацією видання, були й такі випадки коли випадково скинуті авіабомби все ж вибухали. Так, одна з перших зафіксованих у квітні 2023 року бомб, що впали на Бєлгород, вибухнула посеред однієї з вулиць, утворивши величезну вирву, розбивши вікна і закинувши припарковані автомобілі на дахи будівель. Російські військові тоді визнали, що причиною вибуху став "випадковий викид авіаційного боєприпасу" з російського винищувача-бомбардувальника Су-34. Згодом стало відомо, що це була керована бомба ФАБ із бойовим навантаженням 500 кілограмів.

Водночас російське видання Astra, також підтвердило інформацію The Washington Post. Там наголосили, що багато інцидентів, описаних у документі, збігаються з тими, які воно отримало від місцевих органів влади та з повідомлень у місцевих ЗМІ. 

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що у ніч на 1 липня у Курській області Російської Федерації було чути вибухи та працювала протиповітряна оборона. "Бавовна" лунала у кількох районах через нібито атаку безпілотників.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.07.2024 17:02