Фото тематичне. Джерело: соцмережі

За які населені пункти ЗСУ наразі ведуть активні бої: дані Міноборони

Українські війська продовжують наступальну операцію для звільнення земель від російських загарбників. Минулої доби, 12 червня, війська просунулися на Бахмутському, Торецькому та Бердянському напрямках. Нині ведуться запеклі бої за п'ять населених пунктів.

Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

Так, на Бахмутському напрямку в районі Берхівського водосховища ЗСУ відкинули ворога на 250 м, на Торецькому напрямку — на 200 м. На Бердянському напрямку наші війська просунулися від 0,5 до одного кілометра, площа території, взятої під контроль, склала до трьох кв.км

"Ворог робить все, аби утримати захоплені ним позиції. Активно застосовує штурмову та армійську авіацію, веде інтенсивний артилерійській вогонь. Наші війська під час наступу стикаються з суцільними мінними полями, які поєднані з протитанковими ровами. Все це поєднується з постійними контратаками ворожих підрозділів на бронетехніці та масовим застосуванням ПТУРів і дронів-камікадзе", — розповіла Маляр.

За її словами, зараз тривають бої в районах населених пунктів:

  • Мала Токмачка, Новоданилівка, поблизу Макарівки на Оріхівському напрямку;
  • Ягідне на Бахмутському;
  • Веселе на Лиманському;
  • Мар'їнка.

Нагадаємо, за минулий тиждень Збройні сили України звільнили сім населених пунктів. Це сталося в ході просування наших військ на Таврійському та Донецькому операційних районах. Просування військ наступального угруповання склало 6,5 км. Площа території, взятої під контроль, — 90 км².

Декілька днів тому українські військові деокупували Макарівку Донецької області. Бійці 35 окремої бригади морської піхоти ім.контрадмірала Михайла Остроградського показали кадри звільнення населеного пункту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.06.2023 12:30