Фото: Генштаб ЗСУ

У Генштабі повідомили, на яких трьох напрямках просуваються ЗСУ

Збройні сили України досягли суттєвого успіху на трьох напрямках. Воїни звільнили сім населених пунктів на Бахмутському, Торецькому та Бердянському фронті.

Про це повідомив речник Генерального штабу Збройних Сил України Андрій Ковальов під час прямої трансляції з Military Media Center у телемарафоні.

За словами військового, під контроль ЗСУ повернулися:

  • Лобкове, Левадне, Новодарівка (Запорізька область);
  • Нескучне, Сторожове, Макарівка, Благодатне (Донецька область).

Він наголосив, що за тиждень активних боїв у Донецькому і Таврійському операційних районах просування угруповання Сил оборони України склало 6,5 км. Загальна площа звільненої території на східному та південному напрямках — понад 100 кв. км.

Нагадаємо, декілька днів тому українські військові деокупували Макарівку Донецької області. Бійці 35 окремої бригади морської піхоти ім.контрадмірал Михайла Остроградського показали кадри звільнення населеного пункту.

За минулий тиждень Збройні сили України звільнили сім населених пунктів. Це сталося в ході просування наших військ на Таврійському та Донецькому операційних районах. Просування військ наступального угруповання склало 6,5 км. Площа території, взятої під контроль, — 90 км².

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що українські військові ведуть на фронті наступальні та оборонні операції. Він попередив російського диктатора Володимира Путіна про те, що всі українські командувачі налаштовані позитивно щодо контрнаступу.

Зауважимо, за даними американського Інституту вивчення війни, Сили оборони України ведуть контрнаступальні дії щонайменше на чотирьох ділянках фронту. Бійці ЗСУ продовжують просування під Бахмутом, а також мають певні успіхи в Донецькій та Запорізькій областях. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.06.2023 11:35