Фото: ВРУ

Забезпечення прибуття працівників на збірні пункти: у законопроекті про мобілізацію пропонують прибрати скандальний пункт

У новому законопроекті про мобілізаційні заходи в Україні прописано доповнити обов'язки роботодавця необхідністю забезпечити прибуття працівників на збірні пункти. Цей пункт можуть прибрати з документа.

Про це у Telegram-каналі повідомив народний депутат від фракції "Голос" Ярослав Железняк. Нардеп наголосив, що шансів прийняти пропозицію немає, але він звертає увагу Комітету для майбутнього.

"І ще буквально одна правка, яку сьогодні підіймав у порожньому залі. В законі прописано, що доповнити обов'язки роботодавця необхідністю забезпечити прибуття працівників на збірні пункти. Я розумію як роботодавці можуть і мають оповіщувати, доносити інформацію, повідомляти співробітника. Але як вони можуть "забезпечити прибуття" співробітника, я не знаю", — написав Железняк.

Він заявив, що відповідна його правка була цей обовʼязок прибрати, "але як й інші правки залишиться відхиленою".

Нагадаємо, що сьогодні Верховна Рада України ухвалила за основу закон №11079-1 про мобілізацію засуджених осіб. Також парламент проголосував за основу в першому читання закон №10379 про внесення змін в Кримінальний кодекс та кодекс про адміністративне правопорушення за порушення щодо мобілізації.

Також повідомлялось, що Україна може прийняти ізраїльську політику призову на військову службу для жінок. У Конституції вказано, що обов'язок кожного українця — захищати свою Батьківщину, тому це правильно, що мають служити й жінки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 10.04.2024 22:59