Фото: О.Самойлов

Загибель киян під зачиненим укриттям: чиновнику КМДА вручили підозру

Працівники слідчого управління поліції вручили підозру директору Департаменту муніципальної безпеки КМДА Роману Ткачуку. Він підозрюється у неналежному виконанні службових обов'язків.

Про це повідомили на сайті КМДА.

На сайті уточнюється, що підозра пов'язана з питанням фонду захисних споруд у столиці України та особливо бомбосховища у Деснянському районі Києва, яке було закрите під час ракетної атаки РФ, через що у місті загинули люди.

"Підозру Роману Ткачуку правоохоронці вручили на робочому місці. Наразі визначається запобіжний захід. Роман Ткачук та Департамент муніципальної безпеки співпрацює зі слідством та надає доступ до запитуваної наявної документації", — йдеться на сайті.

Трагедія в Києві

У ніч на 1 червня російські терористи вкотре завдали ракетного удару по Києву. Внаслідок падіння уламків ворожої ракети загинуло троє людей, в тому числі й дитина. Чоловік загиблої жінки розкрив деталі трагедії: він розповів, що укриття для місцевих жителів просто не відкрили.

Поліція Києва розпочала кримінальне провадження щодо ситуації із закритим бомбосховищем під час обстрілу столиці. Підозрюваним обрали запобіжний західВже 5 червня в Києві відбулася церемонія прощання із дев'ятирічною дівчинкою Вікторією Івашко та її мамою Ольгою. 

Після трагедії президент Володимир Зеленський заявив, що укриття в Україні мають бути відкритими цілодобово та доступними для кожного. Також він доручив профільним міністрам перевірити стан укриттів у столиці та у всіх областях. 

Нагадаємо, міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін опублікував фото сховищ у Києві, на яких видно саморобні ліжка на холодній бетонній підлозі, сміття та відсутність у приміщеннях вентиляції.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.06.2023 17:52