Фото: АрміяInforn

Загроза ударів "шахедами": у Повітряних силах зафіксували пуски дронів

Пізно ввечері 5 вересня Повітряні сили повідомили про пуски кількох груп ударних безпілотників з території Росії. Ворожі цілі прямують до південних областей України.

Про це Повітряні сили поінформували у Telegram. Військові зазначають, що пуски здійснено з району полігону Чауда (Крим) та Приморсько-Ахтарська (РФ).

"Можливе поширення тривог за напрямом руху ударних БпЛА. У разі оголошення повітряної тривоги — прямуйте в укриття!" — наголосили військові.

Зазначимо, що останню масовану атаку дронами росіяни здійснили у ніч на понеділок, 4 вересня. Вони випустили безпілотники по півдню Одеської області. Обстріл тривав протягом трьох з половиною годин у кілька хвиль, а удар прийшовся по цивільній інфраструктурі Подунав'я у двох територіальних громадах. Також через попадання уламків виникло кілька загорянь на території цивільних об'єктів. Крім Одеської області, влучання були й на Дніпропетровщині: ворог вдарив безпілотником по інфраструктурному об'єкту, там почалася пожежа.

Нагадаємо, під час масованого обстрілу України 4 серпня російські дрони-камікадзе "Шахед" впали та вибухнули на території сусідньої Румунії. Державна прикордонна служба України повідомила, що це відбулося неподалік Ізмаїльського порту.

Водночас президент країни Клаус Йоганніс заперечив падіння російських безпілотників у Румунії. Він заявив, що не було знайдено жодної деталі від дрона країни-агресорки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.09.2023 22:39