Фото: СБУ

Закликав допомагати рашистам: п’ять років ув’язнення отримав клірик УПЦ МП на Дніпропетровщині

Настоятель храму Дніпропетровської єпархії УПЦ МП, який підтримував війну Росії проти України, отримав п'ять років за ґратами. У розмовах з місцевими протоієрей наголошував, що чекає на захоплення регіону російськими окупантами.

Про це повідомляє Служба безпеки України (СБУ) у Telegram-каналі.

Зазначається, що під час проповідей клірик виправдовував повномасштабне вторгнення Росії та захоплення частини території України. Також у ході особистих розмов з місцевими жителями священник переконував їх виїжджати на територію Російської Федерації або в тимчасово окуповані регіони нашої держави, щоб допомагати рашистам.

"Разом з цим протоієрей очікував на захоплення Дніпропетровщини, про що неодноразово висловлювався під час спілкування з місцевими жителями", йдеться у повідомленні.

Співробітники СБУ задокументували злочини фігуранта, і у вересні 2022 року затримали його у власному помешканні. При обшуках у фігуранта вилучили мобільні телефони, які він використовував для нав’язування кремлівської пропаганди.

На підставі зібраних доказів суд визнав зловмисника винним за ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників) і призначив йому п'ять років тюрми. Вирок суду набув законної сили.

Нагадаємо, Служба безпеки України повідомила про підозру клірику Української православної церкви Московського патріархату УПЦ МП. Він організовував провокації у Києво-Печерській лаврі та виправдовував злочинні дії Російської Федерації. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 13.02.2024 13:20