Закон про ЗМІ – іноагентах в Росії: перші реакції?

27 ЛИСТОПАДА 2017 10:42

У Росії вступив в силу закон про можливість визнавати, при фінансування із-за кордону, засобів масової інформації «іноземними агентами». Про це повідомляє TrueUA з посиланням на Euro News.

Вирішувати, кого визнати іноагентом, буде міністерство юстиції. Зареєстровані таким чином ЗМІ повинні будуть регулярно звітувати про фінансування і вказувати свій статус в публікаціях. Очікується, що під дію закону потраплять ЗМІ, що фінансуються урядом США: російські служби «Голосу Америки», «Радіо Свободи» і пов'язані з ними медіа-проекти.

Директор Ради керуючих з питань мовлення США Джон Лансінг, під чиїм наглядом знаходяться ці ЗМІ, висловив побоювання, що новий закон може обмежити їх діяльність в Росії.

Представник глави зовнішньополітичного відомства Єврокомісії Майя Косьянчич назвала новий закон «загрозою для свободи ЗМІ».

Росія, в свою чергу, називає новий закон вимушеної відповіддю на рішення міністерства юстиції США внести в списки іноземних агентів американську філію російської державної телекомпанії RT.

Світ, 27.11.2017 10:42