Фото: Генштаб ЗСУ

Закріплюються на досягнутих рубежах: ЗСУ просуваються на двох напрямках

Українські військові успішно продовжують ведення наступальних дій. Зокрема, ЗСУ мають успіх на Мелітопольському та Бердянському напрямках.

Про це повідомив речник Генерального штабу Збройних Сил України Андрій Ковальов. За його словами, Сили оборони продовжують наступальні дії на цій території.

"Протягом минулої доби на напрямках Новодарівка — Приютне, Макарівка — Рівнопіль та Новоданилівка — Роботине українські військові мали частковий успіх, закріплюються на досягнутих рубежах", — сказав він.

Водночас, за словами Ковальова, ворог зосереджує основні зусилля на ведені оборони та недопущенні просування наших військ, застосовує резерви, намагається відновити втрачене положення.

Ситуація на фронті

Противник і надалі зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, тривають важкі бої. Протягом минулої доби відбулось 45 бойових зіткнень.

На Лиманському напрямку ворог проводив наступальні дії у напрямках Ямполівки, Торського, Григорівки, Спірного та західніше Діброви Донецької області, успіху не мав. 

На Бахмутському напрямку противник проводив безуспішні наступальні дії у напрямку Оріхово-Василівки Донецької області.

На Авдіївському напрямку противник проводив безуспішні наступальні дії в районі Авдіївки. 

На Мар’їнському напрямку протягом доби, що минула, наші захисники відбили усі атаки противника в районах Красногорівки, Мар’їнки та Побєди.  

На Шахтарському напрямку ворог проводив наступальні дії у напрямку Новомихайлівки, успіху не мав. 

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник обороняється. 

Нагадаємо, за словами секретаря Ради національної безпеки та оборони Олексія Данілова, контрнаступальні операції Збройних сил України йдуть за чітко продуманим планом. Про нього знає невелика кількість людей.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.06.2023 10:31