Фото: Facebook-сторінка Наталії Садикової

Замах на казахського журналіста у Києві: Україна розпочинає екстрадиційну процедуру щодо підозрюваних

Офіс генерального прокурора розпочинає екстрадиційну процедуру щодо підозрюваних у замаху на вбивство казахського журналіста Айдоса Садикова. Громадяни Казахстану покинули територію України у день вчинення злочину. 

Про це повідомляє прес-служба Офісу генпрокурора.

У відомстві зазначили, що прокуратура готує пакет документів для звернення до компетентних органів Республіки Казахстан про екстрадицію двох осіб, яких підозрюють в особливо тяжкому злочині. 

В Офісі генпрокурора нагадали, що 18 червня у Києві двоє осіб вчинили замах на вбивство громадянина Казахстану, який має в Україні статус біженця. Обидва підозрюваних є громадянами Казахстану і покинули територію України у день вчинення злочину. 

Зловмисникам повідомлено про підозру у замаху на умисне вбивство, вчиненому на замовлення та за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 15 п. п. 11, 12, ч. 2 ст. 115 КК України) та оголошено в міжнародний розшук. 

"Досудове розслідування здійснюють слідчі та оперативні підрозділи ГУ Нацполіції у місті Києві за процесуального керівництва Київської міської прокуратури", — додали у прокуратурі.

Що відомо про замах на Айдоса Садикова

За даними слідства, у Києві 18 червня невідомий з пістолетом підбіг до машини, де перебував 56-річний постраждалий та його дружина, і здійснив постріл у чоловіка, після чого втік. Замах стався у Шевченківському районі столиці неподалік будинку, де мешкає подружжя. 

Правоохоронці зауважили, що постраждалий разом з дружиною-журналісткою живуть в Україні з 2014 року та мають статус біженців. Чоловік перебував у важкому стані у лікарні. Прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом замаху на умисне вбивство.

Нагадаємо, дружина Айдоса Садикова переконана, що до злочину причетний президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв.

Раніше повідомлялось, що українська поліція знайшла виконавців замаху на вбивство казахського журналіста Айдоса Садикова. Ними виявилися двоє громадян Казахстану.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 25.06.2024 15:46