Заморозки посеред літа: чим здивує погода у перші вихідні червня

У перші вихідні літа синоптики прогнозують похолодання практично у всіх областях, за винятком Приазов'я і крайнього сходу. Зокрема, відчутно знизиться нічна температура, а атмосферний фронт спричинить дощі, місцями з грозами та шквалами в суботу, а вже у неділю погоду визначатиме молодий антициклон, тому атмосферний тиск очікується високим.

Про це повідомив народний синоптик Ігор Кібальчич.

Субота, 3 червня

В цей день у західних областях опадів не очікується, однак буде хмарно. Невеликий дощ пройде лише на Буковині. Вночі температура повітря становитиме +3...+8°С, а у Волинській та Львівській областях на поверхні ґрунту очікуються місцями навіть заморозки — -3...0°С. Вдень стовпчики термометрів покажуть +15…+20°С.

У північних областях вночі та вранці дощитиме, а вдень буде без істотних опадів. Вночі буде дещо тепліше, ніж у західних областях — +7…+12°С, а вдень +15…+20°С.

У центральних областях протягом доби прогнозують короткочасні дощі, подекуди грози. Температура повітря вночі +9…+14°С, вдень — +20…+25°С.

На півдні України вночі без опадів, а вдень місцями пройде невеликий дощ. Температура повітря вночі очікується +12...+17°С, вдень — +22...+27 °С.

У східних областях вночі без опадів, вдень невеликий, місцями помірний дощ, місцями гроза. Температура повітря вночі +10...+15 °С, вдень +22...+27 °С.

Неділя, 4 червня

Малохмарно і без опадів очікується на Заході та Півночі країни. Вночі там буде +3…+8°С, а на крайній півночі та в Карпатах можливі заморозки на поверхні ґрунту — -3…0°С. Вдень прогріє до +23°С.

У центральних областях буде малохмарно й без опадів. Температура повітря вночі +6…+11°С, вдень — +19…+24°С.

У південних та східних областях мінлива хмарність, без опадів. Температура повітря вночі +7…+12°С, у Криму до +16°С; вдень — +19…+24°С.

Нагадаємо, за прогнозами синоптиків, в Україні літо 2023 року буде з рекордними температурами. "Гарне літо" в Україну прийде з другої половини червня. Цього ж місяця в країні очікуються найсильніші дощі та грози.

Додамо, у перші дні червня у низці областей переважатиме надзвичайний рівень пожежної небезпеки. За таких умов заборонено відвідувати ліси.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 02.06.2023 20:05