Фото: СБУ

Заступник мера Чернігова отримав підозру за масштабну корупцію

Служба безпеки України повідомила про підозру в масштабній корупції заступнику Чернігівського міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради. Посадовець організував схему привласнення бюджетних коштів на закупівлі нового трансформатора для місцевої ТЕЦ, яка була пошкоджена унаслідок російських обстрілів навесні 2022 року.

Про це повідомили в прес-службі СБУ.

Відзначимо, у липні обладнання придбали за вартістю, яка вдвічі перевищувала ринкову. При цьому збитки державі сягнули понад 30 мільйонів гривень. Ця сума підтверджена судово-товарознавчою і судово-економічною експертизами. Для реалізації оборудки фігурант "скоординував" свої злочинні дії з керівництвом компанії-постачальника.

"На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили чиновнику про підозру ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем). Наразі йому обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою, з альтернативою застави в розмірі 32 мільйони гривень", — повідомили в СБУ. 

Зазначається, що нині триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмиснику загрожує до шести років тюрми.

Колишній мер Чернігова 

Раніше міським головою міста був Владислав Атрошенко. Він 2 липня 2022 року намагався перетнути державний кордон в пункті пропуску "Краківець". Після заборони виїзду Державною прикордонною службою у воєнний час міський голова Атрошенко скерував свого водія за кордон, щоб той повернув службовий автомобіль, яким впродовж трьох місяців користувалась його дружина у власних потребах.

Вже 7 грудня 2022 року за протоколом Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) про конфлікт інтересів у Чернігівського міського голови Владислава Атрошенка Яворівський районний суд Львівської області ухвалив рішення про те, що чиновник діяв в умовах реального конфлікту інтересів.

Суд постановив визнати мера Чернігова винним в адміністративному правопорушенні, передбаченому частиною 1 та 2 статті 172–7 КУпАП, та накласти на нього штраф у розмірі 6 800 гривень. Крім того, тепер чиновник на рік позбавлений права обіймати посади, що пов’язані з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування.

Нагадаємо, Володимир Зеленський призначив Дмитра Брижинського начальником Чернігівської міської військової адміністрації. Відповідний указ підписано 17 лютого.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.06.2023 17:09