Фото: Vatican News

Засудив гендерну теорію, аборти й сурогатне материнство: з’явилася оновлена декларація Ватикана про гідність

У понеділок, 8 квітня, Ватикан оприлюднив оновлену декларацію на тему людської гідності, у якій, зокрема, засуджує такі порушення моралі, як евтаназія, гендерна теорія, сурогатне материнство та аборт.

Про це повідомляє Vatican News.

Наголошується, що робота над оновленою декларацією тривала впродовж п'яти років. Так, у 20-сторінковій декларації наведено перелік порушень людської гідності. Сюди входять всі види вбивств: геноцид, аборт, евтаназія і добровільне самогубство.

"Новий текст сприяє подоланню дихотомії (розбиття цілого на дві частини, — ред.), яка існує між тими, хто зосереджується виключно на захисті зачатого життя, чи того, що вмирає, забуваючи про багато інших посягань на людську гідність, і, навпаки, тими, хто зосереджується лише на захисті вбогих і мігрантів, забуваючи про те, що життя потрібно захищати від зачаття до його природного завершення", — йдеться у декларації.

До того ж смертна кара, згідно з документом, порушує невіддільну гідність кожної людської особи, незалежно від обставин. Також неприпустимими назвали такі речі, як війна, тероризм, наркоторгівля.

Щодо гендерної теорії в декларації говориться, що "Бог створив чоловіка й жінку біологічно різними, і люди не повинні заграватися у Бога, змінюючи стать". Крім того, Ватикан засуджує сурогатне материнство, мотивуючи це тим, що через нього "дитина, наділена безмірною гідністю, стає просто предметом". 

Перелік завершується засудженням кібербулінгу і поширення порнографії в інтернеті. У підсумку Ватикан закликав людей "поставити повагу до гідності людської особи за будь-яких обставин в основу зусиль на користь загального блага та в основу кожної правової системи".

Нагадаємо, Папа Римський Франциск І у своїй великодній промові виступив за загальний обмін усіма полоненими між Україною та Росією. На це у Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими заявили, що українські офіційні особи неодноразово повідомляли про готовність до проведення обміну полоненими за принципом "всіх на всіх", але РФ "не бажає повертати своїх людей".

Водночас керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов повідомив, що підтримує ініціативу Папи Римського Франциска щодо обміну полоненими "всіх на всіх" між Україною і Росією. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 08.04.2024 18:50