Папа Римський Франциск і кардинал П'єтро Паролін. Джерело: італійські ЗМІ

Ватикан зробив нову заяву з інтерпретацією скандальних слів Папи Римського

Росія має припинити свою агресію проти України. І це є першою умовою для початку будь-яких переговорів щодо припинення війни.

Про це заявив державний секретар Ватикану, кардинал П'єтро Паролін, якого вважають другою людиною після Папи Римського у країні. Його заяву наводить італійське видання Corriere della Sera.

Коментуючи скандальну заяву Папи Римського Франциска про те, що Україна має "продемонструвати мужність білого прапора" та розпочати переговори з Росією, щоби покласти край війні, Паролін заявив, що заклик понтифіка полягає в тому, що потрібно "створити умови для дипломатичного рішення в пошуках справедливого та міцного миру".

"У цьому сенсі очевидно, що створення таких умов залежить не лише від однієї зі сторін, а й від обидвох, і першою умовою мені видається саме припинення агресії", — пояснив він.

Паролін заявив, що Ватикан "продовжує вимагати припинення вогню", насамперед це стосується агресора, і вже після цього розпочати переговори.

"Франциск вважає, що переговори — це не слабкість, а сила, це не капітуляція, а сміливість", — інтерпретував слова Папи Римського державний секретар Ватикану.

Він додав, що війна, розв'язана проти України, є наслідком не неконтрольованого стихійного лиха, а лише людської свободи.

"Та ж людська воля, яка стала причиною цієї трагедії, також має можливість і відповідальність зробити кроки, щоби покласти їй край і прокласти шлях до дипломатичного рішення", — підсумував П’єтро Паролін.

Раніше Папа Франциск заявив, що Україна має виявити те, що він назвав мужністю "білого прапора", та домовитися про припинення війни з Росією, яка розпочалася після повномасштабного вторгнення Москви два роки тому. Це призвело до загибелі десятків тисяч людей.

Нагадаємо, що вчора апостольського нунція Вісвалдаса Кулбокаса викликали до українського Міністерства закордонних справ України через висловлення Папи Римського Франциска щодо підняття "білого прапора" та необхідності мирних переговорів із Росією.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 12.03.2024 09:55