Фото: Ukrainian World Congress

МЗС України викликало представника Папи Римського через його заяву про "білий прапор"

У понеділок, 11 березня, апостольського нунція Вісвалдаса Кулбокаса викликали до українського Міністерства закордонних справ України через висловлення Папи Римського Франциска щодо підняття "білого прапора" і необхідності мирних переговорів із Росією. 

Про це повідомила прес-служба МЗС.

"Вісвальдасу Кульбокасу повідомили, що в Україні розчаровані словами понтифіка щодо "білого прапора" та необхідності "проявити хоробрість і вести переговори" з агресором", — йдеться у повідомленні.

У МЗС підкреслили, що замість закликів, які "легалізують право сильного і заохочують його до подальшого нехтування нормами міжнародного права, від Папи Римського очікувалися б сигнали у бік світової спільноти про необхідність негайного об’єднання сил для забезпечення перемоги добра над злом, а також апеляції до нападника, а не до жертви".

До того ж в українському відомстві наголосили на тому, що наша держава, як ніхто інший, прагне миру.

"Цей мир, однак, має бути справедливим і заснованим на принципах статуту ООН та Формули миру, запропонованої президентом України Володимиром Зеленським", — підсумували в МЗС.

Нагадаємо, раніше Папа Франциск заявив, що Україна має виявити те, що він назвав мужністю "білого прапора", і домовитися про припинення війни з Росією, яка почалась після повномасштабного вторгнення Москви два роки тому. Це призвело до загибелі десятків тисяч людей.

Своєю чергою керівник прес-служби Ватикану Маттео Бруні прокоментував резонансну заяву Папи Римського про "білий прапор" і необхідність мирних переговорів із Росією. Він зазначив, що понтифік мав на увазі не капітуляцію Києва, а лише діалог шляхом переговорів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 11.03.2024 20:58