Фото: скріншот з відео

"Завдяки військовим ми живем повноцінним життям": генерал Наєв звернувся до українців (відео)

Кожен воїн, який відстоює незалежність України у боях з російськими загарбниками, заслуговує на підтримку. Саме завдяки військовим ми маємо можливість жити повноцінним життям.

З відповідним зверненням у Telegram виступив командувач Об’єднаних сил — генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Він закликав підтримувати та шанувати наших воїнів, особливо тих, хто отримав поранення під час бойових дій. Це є одним з основних завдань для кожного з нас. 

"Ми повинні чітко усвідомлювати, що саме завдяки їх сміливості та відданості ми маємо можливість вільно ходити вулицями свого рідного міста, народжувати та виховувати наших дітей, навчатися, займатися улюбленою справою та проводити час з друзями, тобто жити повноцінним життям", — сказав генерал.

Військовий також закликав поважати бійців, "які не шкодуючи життя та здоров’я, відвойовують забезпечення прав і свобод кожного українця".

Ситуація на фронті

Протягом 12 червня російські окупанти застосували дві крилаті ракети морського базування "Калібр" по житлових будинках на Харківщині. Крім того, ворог завдав 31 авіаційного удару та здійснив 47 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Зазнала руйнувань цивільна інфраструктура. Зокрема, внаслідок обстрілу Білопілля  Сумської області та Шевченкового Харківської області, знищено житлові приватні будинки. Також російські терористи скинули на місто Оріхів Запорізької області три керовані авіабомби, загинула одна цивільна людина, зруйновано приватні будинки. 

Внаслідок авіаудару по Авдіївці є поранені цивільні люди, пошкоджений будинок культури та житлові багатоповерхівки. Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України й надалі залишається дуже високою. Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на спробах повної окупації Луганської та Донецької областей, тривають важкі бої. Протягом минулої доби на зазначеній ділянці фронту відбулось 26 бойових зіткнень.

Нагадаємо, у війні з російськими загарбниками загинув боєць-доброволець із Фінляндії. Чоловіку ще не виповнилося 30 років.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.06.2023 15:03